In het spoor van de Boommarter

Route

Volg de route

Haal het gratis routeplan in het toerismekantoor of download het hieronder.

De wandellus ‘In het spoor van de boommarter’ brengt je via kronkelende paadjes langs de mooiste plekjes tussen de Zenne en het Hallerbos. Misschien spot je onderweg wel een sperwer, een ijsvogel, een dodaars of een ree …

De wandeling is 14 kilometer lang en is in tegenwijzerszin duidelijk met boommarter-pijltjes aangeduid. Onderweg zijn er rustplekjes. Stevige schoenen zijn wel aangeraden, want paden kunnen er modderig bij liggen. De wandellus is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Bij droog weer kan het met een buggy wel.

➜ Startpunt 1: Stationsplein, 1502 Lembeek

➜ Startpunt 2: Kerk Essenbeek, 1500 Halle

➜ Startpunt 3: Parking Hallerbos, Hogebermweg, 1500 Halle

➜ Startpunt 4: Bosmuseum, Vlasmarktdreef, 1500 Halle

Je kan de route gemakkelijk inkorten. Zonder door het Lembeekbos en het Hallerbos te wandelen is de wandeling ongeveer 9 km.

De route uitbreiden? Je kan ook dieper het Hallerbos in wandelen! Zo is de Sequoiawandeling een aanrader (4 km) en goed aangeduid met blauwgeverfde paaltjes. Lees verder op de pagina over het Hallerbos voor meer wandelroutes.

Op de kaart staan in het lichtgroen mooie paden die je als uitbreiding op de donkergroene wandellus kan nemen. Opgepast: de lichtgroene wandelroutes staan niet gemarkeerd op het terrein!

Niet te missen in Halle

Wandelnetwerk Pajottenland & Zennevallei

Wandelnetwerk Pajottenland & Zennevallei

Halle on foot

Halle on foot