Bereikbaarheid

Trein

Halle heeft een uitgebreid treinaanbod met rechtstreekse treinen naar alle grote steden

Bus

Een breed netplan maakt van de bus een ideale optie om naar Halle te komen

auto

Vlot met de wagen naar Halle?
Hou rekening met deze parkeerregels.

Naar Halle met de trein, bus, fiets of auto?

Met de trein

Hoe spoor je naar Halle? Halle heeft drie treinstations: station Hallestation Lembeek en station Buizingen. Hoofdzakelijk in het station van Halle vind je treinverbindingen naar alle grote Belgische steden, alsook een rechtstreekse lijn naar de luchthaven van Zaventem.

Vanaf het station in Halle is het ongeveer 10min stappen naar het stadscentrum.

➜ Plan je route en koop je treintickets op de website van de NMBS.

Met de bus

Met een wijdvertakt busnetwerk, verplaats je je eenvoudig in en rond Halle. De meeste buslijnen hebben een halte aan het Halse station. Bekijk de perronindeling, zo weet je meteen welke lijnen vanaf welk perron vertrekken. Vanaf het station is het ongeveer 10min stappen naar het stadscentrum.

➜ Plan je route via de handige routeplanner van De Lijn.

➜ Meer info over tickets en dagpassen vind je eveneens op de website van De Lijn.

Met de fiets

Zin in een fietstochtje naar Halle? Onze stad ligt langs het kanaal Brussel-Charleroi, waar de fietssnelweg F20 vanuit Halle voorbij de stations van Buizingen, Lot en Ruisbroek tot in Brussel loopt. De fietssnelweg is nog niet klaar in zijn definitieve vorm, maar met wat aanpassingen is de route wel volledig toegankelijk.

Met de auto

Halle is vlot bereikbaar met de auto en ligt slechts op een halfuur rijden van de luchthaven van Zaventem (40km). Eenmaal in de stad aangekomen, kan je kiezen voor gratis parkeren in de blauwe zone (Max. 3 uur en parkeerschijf verplicht), of betalend parkeren op één van onze openbare parkings of aan de rand van de stad.

➜ Je vindt een overzicht van alle zones en openbare parkings (inclusief tarieven en parkeerregels) op kaart.halle.be/parkeerbeleid

Hoe verplaats je je vlot doorheen onze stad?

Als trapper

De volledige Halse binnenstad is één grote fietszone. Gemotoriseerd verkeer blijft uiteraard welkom in deze straten, maar ze moeten wel achter de fietsers blijven. Zo blijft de binnenstad veilig en bereikbaar voor iedereen.

Huur een fiets

Op wandelafstand van het station vind je een Blue-bikes fietspunt, waar je tegen een voordelig tarief fietsen kan uitlenen. Voor meer informatie en aantal beschikbare fietsen, neem een kijkje op de website van Blue-bike.

Laat je fiets veilig achter

Stal je stalen ros in één van onze (overdekte) fietsenstallingen. Neem een kijkje op onze digitale stadskaart om de dichtstbijzijnde stalplaats te vinden. Platte band? Op de stadskaart vind je trouwens ook de locaties van onze openbare fietspompen!


Als stapper

De autovrije binnenstad is volledig op maat van de wandelaar (en de fietser) gemaakt. Waarom Halle dan niet te voet verkennen? Het stadscentrum heeft slechts een doorsnede van minder dan 1,5 km, dat betekent dat je op 10 minuten van de rand tot in het hartje van de stad wandelt.


Shuttelbus

De shuttlebus brengt mensen gratis naar het centrum van de stad elke donderdag van 9u tot 14u en elke zaterdag van 9u tot 18u. Om de 15 minuten stopt de shuttlebus aan volgende haltes: Parking Nederhem, Rotonde Vandenpeereboomstraat, Station Halle, Suikerkaai, Basiliekstraat, Leide (Heilig Hart & College), Slingerweg.