Boottochten

Boot

Vaar mee

Kies je datum en opstapplaats, scheep in en geniet van het uitzicht!

Zin om de regio eens op een andere manier te verkennen? Dan is een boottocht altijd een goed idee. Scheep in, geniet én ontdek. Vanuit Halle kan je kiezen uit drie verschillende tochten met de boot van Rivertours op het kanaal Brussel-Charleroi. Kies een route en varen maar!

Boottocht van Halle naar Brussel

Vaar door het land van Bruegel langs Beersel, Sint-Pieters-Leeuw en Anderlecht tot onze hoofdstad. Je kijkt je ogen uit! Breng een bezoekje aan Brussel en keer terug met de fiets of de trein.
 

Boottocht door de zuidrand van Brussel naar het Pajottenland en de Zennevallei

Stap aan boord in Halle en vaar mee tot de benedenkant van het befaamde Hellend Vlak van Ronquières. Op de route liggen verschillende sluizen. Terugkeren kan onder meer met de bus van Rivertours.

Boottocht van Halle door de scheepslift van Strépy-Thieu en over het Hellend Vlak van Ronquières

Vaar door de indrukwekkende scheepslift van Strépy-Thieu én over het Hellend Vlak van Ronquières. Een hele belevenis! De versassing in de sluizen van Ittre en Lembeek maakt deze boottocht compleet. Je hebt twee opties: je neemt eerst de bus vanuit Halle naar Strépy-Thieu, waar de boottocht start of je gaat de boot op in Halle en komt met de bus terug vanuit Strépy-Thieu.
 

Niet te missen in Halle

Wandelnetwerk Pajottenland & Zennevallei

Wandelnetwerk Pajottenland & Zennevallei

Fietsknooppuntennetwerk

Fietsknooppunten netwerk

Street Art Tour

Street Art Tour