Virtuele bezoeken

Sint-Martinusbasiliek

Breng een virtueel bezoek aan de Sint-Martinusbasiliek en ontdek al scrollend door de 360° beelden alle meesterwerken in de basiliek. Wandel door het middenschip naar het hoogkoor, loop langs het Moneretabel en zoom in op het doopvont om alle details van dichtbij te kunnen bewonderen. Je kan ook kijkje nemen in de normaal gesloten schatkamer.

Brouwerij Boon

Benieuwd welke installaties er in de productiehal van brouwerij Boon staan of hoe het foedermagazijn eruit ziet? Wil je weten hoe het koelschip werkt of hoe het voelt om op het dak te staan? Doe de virtuele tour en wandel digitaal rond bij brouwerij Boon!

Sint-Veronuskerk

Breng een virtueel bezoek aan de Sint-Veronuskerk in Lembeek en ontdek al scrollend deze prachtige neogotische kerk uit de negentiende eeuw. Bewonder het gotisch koor, het Sint-Laurentiusbeeld en Christusbeeld. In Lembeek vindt jaarlijks op Paasmaandag de Sint-Veroonmars plaats om de beschermheilige van de kerk te eren.

Kasteelmuur WZC Sint-Augustinus

Bewonder de middeleeuwse kasteelmuur in WZC Sint-Augustinus van heel erg dichtbij... De blootgelegde kasteelvleugel met resten van een woontoren uit de 14e eeuw en een ronde hoektoren werd in 2004 bloot gelegd op de site van het vroegere Sint-Mariaziekenhuis. Dit nu geïntegreerd in de infrastructuur van het woonzorgcentrum.

Bunker WO II

Graag eens binnenkijken in één van de 6 bewaarde bunkers van Halle? De verdedigingslijn Waterloo-Halle-Ninove werd begin 1939 aangelegd met als doel het centrum van het land te beschermen tegen mogelijke Franse aanvallen. De linie was 35 km lang en bestond uit 38 kleine bunkers (9 in Waterloo, 4 in Eigenbrakel, 8 in Halle, 8 in Kester, 5 in Meerbreke en 4 in Pamel).