Den Ast

Selecteer uw entiteit
Openingsuren
15 juli 2024
Gesloten
Locatie
Meiboom 161500 Halle
Vlag

Begeleid bezoek

Je kan den AST ook in groep bezoeken. Een professionele gids staat klaar om jullie rond te leiden.

Zin in een leuke én leerrijke uitstap voor het hele gezin? Dan moet je in het Halse streekmuseum den AST zijn. 1 museum, 3 boeiende verhalen. Dat is den AST in een notendop:

De oude Mouterij Van Roye

Het bijzondere streekmuseum is ondergebracht in de oude mouterij Van Roye, een beschermd monument en een industriële erfgoedparel. Halle heeft een verleden als bierstad en telde heel wat mouterijen. Mouterij Van Roye sloot als laatste in 1984 de deuren. Het belevingsparcours in den AST dompelt je onder in het moutproces en laat de hoogdagen van de mouterij herleven via unieke getuigenissen.

Halle, Heilig

Halle is een belangrijk bedevaartsoord met verschillende eeuwenoude religieuze tradities. Onze-Lieve-Vrouw van Halle gidst je in den AST door 800 jaar stadsgeschiedenis.

Halle, Duivels

Halle is niet enkel een Mariastad, maar ook een stad van feesten en tradities. Carnaval Halle is zelfs bijna even oud als de Mariadevotie! Bij feest hoort natuurlijk muziek. In den AST is er dan ook speciale aandacht voor de Halse cellovirtuoos François Servais.

Ook kinderen zijn hier koning te rijk! Speel een gratis museumspel en ontdek den AST met al je zintuigen via allerlei doe-opdrachten. Er is een spel voor de kleinere (5-7 jaar) en de iets grotere kinderen (8-12 jaar). Perfect voor een gezinsuitstapje dus!

Op stap met Sint-Veroon

De Sint-Veroonmars trekt al meer dan 700 jaar door Lembeek en omgeving en is niet voor niets uitgeroepen tot Vlaams Immaterieel Erfgoed. De expo ‘Op stap met Sint-Veroon’ in den AST brengt die eeuwenoude, maar springlevende traditie in beeld. Wie was Sint-Veroon? Wat zijn de vijf soldatengroepen en hoe herken je ze? Welke routes leggen ze af? Je ontdekt het via een aantal bijzondere voorwerpen, kleurrijke kostuums en schitterende medailles.

De jongsten beleven de mars op een heel eigen manier: in Lego! Ook voor klassen werd een aanbod op maat uitgewerkt.

ABC Halle

Wil je graag met de klas op stap? Surf dan zeker eens naar ABC Halle: Den Ast, Bibliotheek Halle en Cultuurcentrum 't Vondel brengen het cultureel aanbod voor scholen samen op één plek.