Brouwerij Boon

Locatie
Fonteinstraat 651502 Lembeek
Vlag

Bezoek de brouwerij

Meer weten over Brouwerij Boon? Bezoek de brouwerij individueel of in groep onder leiding van een gids.

Virtuele tour

Virtuele tour

Digitaal rondwandelen in en rond de brouwerij Boon? Ontdek het brouwproces van lambiekbieren van dichtbij!

Oude geuze is een bier met een lange geschiedenis. De lekkernij op basis van lambiek werd vroeger in en rond Brussel door honderden grote en kleine brouwerijen gemaakt. Tegen de jaren '70 waren veel van die brouwerijen en stekerijen verouderd. Ze werkten vooral artisanaal met primitieve installaties waarbij veel handenarbeid vereist was.

Ook de laatste geuzestekerij in Lembeek van René De Vits dreigde te verdwijnen. Maar dat was buiten Frank Boon gerekend. Hij nam de stekerij over en investeerde in vernieuwing met oog voor traditie. Sinds 1990 brouwt hij Lambiek Boon, de basis voor heerlijke bieren als Geuze Mariage Parfait, Oude Geuze Boon, Oude Kriek Boon, Faro Perte Totale. Brouwerij Boon brouwt ook het Duivelsbier, een zwaar donker bier en een Halse specialiteit.

Familiebrouwerij

Brouwerij Boon blijft trouw aan de familietraditie en ook zonen Jos en Karel Boon gaan voltijds aan de slag in de brouwerij. Terwijl de oudste zoon Jos al sinds 2012 meedraaide, stapt jongste zoon Karel in 2017 mee in het bedrijf. De opvolging is verzekerd!

In 2018 volgt een vierde foedermagazijn. Brouwerij Boon telt nu 161 eiken foeders, goed voor in totaal 2,1 miljoen liter opslag en rijping van lambiek.

Frank Boon gaat met pensioen in het begin van 2021 en zijn zonen nemen het roer over. Frank blijft uiteraard betrokken bij zijn levenswerk en zal zijn kennis en expertise verder blijven delen.

Toer de Geuze

Brouwerij Boon is ook steevast een halte op de bekende Toer de Geuze, die om de 2 jaar wordt georganiseerd. Het grootste bierevenement van Vlaams-Brabant is een openbrouwerijendag in het Pajottenland en de Zennevallei. De organisatie is in handen van de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL).

Lees meer op de pagina over Toer de Geuze

Niet te missen in Halle

Muurschildering "Het Betoverde Bos"

Muurschildering Het Betoverde Bos

Sint-Martinusbasiliek

Sint-Martinusbasiliek

Bierwandeling

Bierwandeling